Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана седница Општинског већа

VECE 2014 42Данас је у згради Општинске управе одржана 42. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине, а на дневном реду било је 14 тачака.

Као другу тачку дневног реда, Веће је усвојило нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о грађевинском земљишту, којом се временски рок на који се неизграђено грађевинско земљиште у јавној својини може дати у закуп испод тржишне цене или без накнаде одређује на максимално 60 година. Сходно Закону о планирању и изградњи и Уредби Владе којом се та област ближе уређује, постоје посебни разлози када се грађевинско земљиште у јавној својини може дати у закуп по цени која је нижа од тржишне, односно и без накнаде. То се може учинити онда када је земљиште намењено за изградњу објекта који је у функцији локалног економског развоја, а по претходно прибављеној сагласности Владе Републике Србије. Овом одлуком настојало се да општина Алексинац постане конкурентнија у привлачењу домаћих и страних инвестиција.

Три тачке дневног реда односиле су се на потврђивање закључака са седнице Штаба за ванредне ситуације од прошлог петка, којима се предвиђа да се део средстава добијених из буџета Републике Србије за санацију штете од поплава уплати на рачун ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност и Института за јавно здравље Ниш, на име извршених радове на отклањању штете, као и Михајловић Зорану из Витковца, за санацију штете настале на његовом домаћинству.

У наставку седнице, поред осталог, Веће је усвојило нацрт Одлуке о усвајању Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу, предлог Закључка о давању подршке иницијативи Синдиката „Независност“ и Самосталног синдиката Предузећа за производњу, промет и услуге „Фрад филтери“ Алексинац да се преиспитају приватизација, стечајни поступак и ликвидација овог предузећа на територији ОА, као и предлог Закључка којим се просторија некадашње Месне канцеларије у Суботинцу уступа тамошњој Месној заједници на коришћење.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here