Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

SEDNICA STABA 20140509У згради Општинске управе одржана је седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине, а на дневном реду нашло се 6 тачака.

Као прву тачку дневног реда, Штаб је усвојио захтев ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност за плаћање рачуна за изведене радове на одбрани од поплава на територији Општине. Цена изведених радова износи 1.295.849 динара, а Општина ће овај рачун платити из средстава буџета Републике Србије која су буџету општине Алексинац трансферисана на име помоћи државе за санирање штете настале услед елементарне непогоде-поплава. Из истих средстава Михајловић Зорану из Витковца биће исплаћено 100.000 динара на име штете настале на стамбеним објектима, чије је домаћинство поплавама било највише угрожено.

Осим тога, на седници су усвојени и захтеви МЗ Рутевац и МЗ Витковац за набавку ужади за скеле које су оштећене током поплава. С обзиром да су поменуте скеле веома важне за пољопривреднике поменутих насеља, Штаб је одобрио средства у износу од 216.000 и 262.000 динара за њихову поправку, што ће бити исплаћено из сталне буџетске резерве.

На седници је разматран и извештај Института за јавно здравље Ниш о извршеној анализи воде из сеоских и индивидуалних водовода и бунара у Доњем Љубешу и Витковцу, која је после поплава постала замућена. Анализа је показала да, осим воде из сеоског водовода у Доњем Љубешу која је исправна, све остале воде су неисправне и да се, до даљњег, не могу користити за пиће. Предложено је да се изврши адекватна дезинфекција сеоског водовода, као и асанација и чишћење индивидуалних водовода и бунара. Такође, како би се дугорочно осигурало снабдевање здравом пијаћом водом становника ових насеља, одлучено је да ЈП Дирекција за изградњу општине Алексинац што пре омогући изградњу секундарне водоводне мреже градског водовода у овим насељима, те и да се локалном становништву упути апел да се у великом броју одазову овој акцији, што би снизило цену индивидуалног прикључка.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here