Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Потписан Меморандум о сарадњи између Алексинца и Ражња

POTPISIVANJE MEMORANDUMA SA RAZNJEMПредседници општина Алексинац и Ражањ, Ненад Станковић и Добрица Стојковић, данас су потписали Меморандум о сарадњи у процесу имплементације пројекта „Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу“. Овим пројектом Европска Унија у оквиру програма EU EXCHANGE 4 двема општинама донира средства у укупној вредности од 174 000 евра за попис јавне имовине на њиховој територији и успостављање система ефикасног управљања том имовином.

Том приликом, г. Станковић и г. Стојковић истакли су да је досадашња успешна сарадња између двеју општина била једна од главних мотива да оне заједнички аплицирају за поменута средства, и члановима тима за имплементацију пројекта пожелели пуно успеха у будућем раду.

Овим пројектом предвиђен је попис јавне имовине на 1074 приоритетних парцела у обе општине (објекти од јавног значаја, пољопривредно и грађевинско земљиште, комунална инфраструктура итд.), формирање јавно доступне базе података тих парцела, као и увођење Географског информационог система (ГИС) путем којег ће сви заинтересовани грађани моћи да приступе дигитализованим мапама катастарских парцела, комуналне, саобраћајне, електроенергетске, телекомуникационе и остале инфраструктуре. Циљ ових активности јесте повећање ефикасности и смањење трошкова у администрацији, бржи и бољи процес одлучивања, даљи економски развој и повећање прихода ових општина.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here