Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Обележавање Светског дана борбе против сиде

AIDSПоводом обележавања 1. децембра – Светског дана борбе против сиде, Канцеларија за младе општине Алексинац организује низ пригодних активности.

Најпре ће у суботу, 30. новембра, у холу Хале спортова у Алексинцу, бити организована журка са почетком у 22:00. За музику ће бити задужен бенд „Звездана ноћ“, а у току журке ће бити дељени презервативи и промотивни материјал.

За почетак следеће недеље предвиђена су два едукативна предавања у школама, са циљем подизања свести о овој опакој болести међу младима. У понедељак, 2. децембра, у мултимедијалној сали Алексиначке гимназије, са почетком у 12 часова, предавачи из хуманитарне организације Црвени Крст у Алексинцу одржаће предавање о мерама превенције од сиде. Исто предавање одржаће се и наредног дана, у уторак, 3. децембра, са почетком у 12:30, у Основној школи „Стојан Живковић Столе“ у Трњану. Ученике такође очекује пригодан промотивни материјал.

Према подацима из извештаја Заједничког програма Уједињених нација за HIV/AIDS, у свету данас са HIV-ом живи око 34 милиона људи и око половина не зна за свој HIV статус. Када је у питању Србија, према прошлогодишњим подацима, у нашој земљи са HIV-ом живи близу 1700 особа, а процене су да још најмање толико људи не зна да је заражено. Из Министарства здравља подсећају да се током целе године бесплатно и анонимно тестирање могу обавити у свим заводима и институтима за јавно здравље у Србији.

Црвена трачица представља универзални симбол разумевања и подршке онима који живе са HIV вирусом.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here