Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Радионица на тему превенције прераног напуштања школовања

RADIONICA PREVENCIJEУ понедељак, 18. новембра 2013. године, са почетком од 14 часова, у просторијама свечане сале Скупштине општине Алексинац одржаће се друга по реду радионица на тему: „Локално јавно-приватна партнерства за превенцију прераног напуштања школовања“.

Радионицу организују Западнобалкански институт (WEBIN), градска управа општине Алексинац и Друштво за развој креативности (Отворени клуб). Радионица ће учесницима омогућити да се детаљније упознају са ТУТОРИНГ програмом и припреме за његово пилотирање које ће започети 1. фебруара наредне године. ТУТОРИНГ програм развијен је као одговор на друштвену стварност у којој је све више заступљено превремено напуштање школовања, вршњачко насиље и деградирање образовних и васпитних вредности. Овај програм намењен је деци у основним школама и бави се смањењем стопе прераног напуштања школовања и унапређивањем капацитета деце да уче и разумеју градиво.

Иначе, прва радионица на ову тему одржана је прошлог месеца. Пројекат се спроводи у општинама Алексинац и Рашка, као и у граду Врању, а финансира га Амбасада САД у Београду. Радионице су намењене свим кључним институцијама за основно образовање у општинама. У нашој Општини, учешће на радионицама потврдили су представници Центра за социјални рад, ОШ „Вожд Карађорђе“ и Високе школе за образовање васпитача.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here