Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 28. седница Општинског већа

VECE 2013 16Јуче је у сали СО Алексинац одржана 28. седница Општинског већа општине Алексинац. На дневном реду нашло се 15 тачака, а седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине Алексинац.
Прва и најважнија тачка дневног реда била је разматрање Извештаја о оствареним приходима и извршеним расходима буџета општине Алексинац за период 1.1. - 30.9. 2013.године. У извештајном периоду остварење јавних прихода износи 810.761.854 динара, односно 71,63% у односу на планирани годишњи ниво, што говори о добром остварењу прихода и њиховом реалном планирању у буџету. Укупни расходи буџета за извештајни период износе 818.156.356 динара, или 64,42% у односу на планирани годишњи ниво, од чега се 108.828.894 односи на расходе из пренетих средстава. Веће је усвојило извештај и послало га на даље разматрање Скупштини општине Алексинац.
Поред овога, Општинско веће је на даље разматрање Скупштини општине Алексинац послало Нацрт Решења о давању сагласности на Измене и допуне Програма пословања ЈКП "Комуналне услуге" Алексинац за 2013. годину. Овим нацртом предвиђа се одобравање додатних средстава овом предузећу за потребе набавке додатних контејнера који би требало да буду постављени у поједина насеља са леве обале Мораве, као и за проширавање прихватилишта за псе, с обзиром да се еутаназија паса више неће спроводити.
Скупштини општине на даље разматрање упућен је и Нацрт Одлуке о изменама и допунама одлуке о заузећу јавних површина, којим је предвиђено померање рока за постављање летњих башти, са периода март - септембар, на период од 1.априла до 31.октобра текуће године. Овај Нацрт Одлуке представља усаглашавање са праксом и потребама угоститеља да у предложеном измењеном периоду остварују своје право на постављање летњих башти.
Осим овога, Општинско веће је коначно усвојило Предлог Закључка Комисије за споменике, називе улица и тргова, којим новоизграђена улица у Алексинцу која спаја улице Мајора Тепића и Дрекчета Миловановића добија назив по академику, Бориславу Стевановићу (1891 - 1971). Борислав Стевановић, рођени Алексинчанин и психолог по струци, био је један од оснивача Друштва психолога Србије, а награда коју ово удружење додељује сваке друге године носи назив по њему. Са родним градом никада није прекидао везе, те је ово један од начина одавања почасти нашем, међу данашњом генерацијом не толико познатом, суграђанину.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here