Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Гимназијалци се вратили са Аљаске

AMERIKANCIЗаменик председника општине, Чедомир Ракић, уприличио је пријем за гимназијалце Марка Петровића и Душана Станојевића који су у оквиру програма америчке владе за размену ученика боравили на Аљасци претходних 10 месеци. Пријему је присуствовао и председник СО Алексинац, Грујица Вељковић који их је пре годину дана испратио на овај далеки пут.

 

И Марко и Душан истичу предности школског система у САД који ученицима омогућује да се поред обавезних предмета сами определе за изборне предмете, према афинитетима, као и за ниво на коме желе да изучавају одређени предмет. Свакако, постоји норма, односно број поена које ученици морају да сакупе да би дипломирали на крају школовања. Душан Станојевић је успео да за време које је провео у Америци заврши два разреда. Што се знања тиче, кажу да је на истом нивоу, али да је систем лакши. Такође, истакли су да су професори доступнији ученицима, а да их је посебно одушевило то што су имали велики број ваншколских активнисти, слично нашим школским секцијама, буквално за све што пожелите. Оне су намењене за стицање додатних пријатеља и искуства.

Алексиначка гимназија ће и ове године имати ученика у САД. Ненад Ђорђевић ће провести 10 месеци на размени, али на много топлијем месту – Хавајима. 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here