Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Општина Алексинац постаје чланица НАЛЕД-а

NALEDНакон што је Споразум о учлањењу добио сагласност Општинског Већа, Општина Алексинац постаје чланица Националне алијансе за локални економски развој - НАЛЕД.

Реч је о пословној асоцијацији која у свом чланству окупља и повезује приватни, јавни и цивилни сектор. Организација тренутно броји преко 160 чланова, међу којима су најуспешније компаније, општине и НВО организације.

Основни циљ НАЛЕД-а је да обезбеди подстицај непосредним страним улагањима, али исто тако и трајну, стабилну и функционалну сарадњу представника привреде, привредних удружења, страних инвеститора, државних органа, јединица локалне самоуправе и институција грађанског друштва са циљем побољшања општег амбијента за подстицање локалног економског развоја у Србији и отварање нових радних места.

Кљчне области заједничког деловања потписника Споразума, Општине Алексинац и НАЛЕД-а, су промоција инвестиција и подршка постојећој привреди, правне реформе уз учешће привреде и јачање капацитета општине.

Погодности које ће општина Алексинац као потписница моћи да ужива јесу првенство у информисању о најновијим дешавањима на пољу законодавне активности од значаја за привреду, утицај на законодавство, учествовање на конференцијама и округлим столовима са министрима, амбасадорима, донаторима, градоначелницима и привредницима, промоција и јачање имиџа, приступ фондовима и реализација пројеката.