Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Усвојен Програм коришћења средстава буџетског Фонда за равој пољопривреде

FOND ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE LOGOНа последњој седници Општинског Већа усвојен је Програм коришћења средстава буџетског Фонда за развој пољопривреде општине Алексинац за 2013. годину, којим се утврђује намена и начин коришћења средстава у циљу унапређења пољопривреде на подручју наше општине.

Средства за реализацију Програма Фонда за наредну годину износе 18.000.000,00, а обезбеђена су буџетом општине Алексинац за 2013. годину.

Штампа

Алексинац домаћин Регионалног симпозијума професора физике средњих школа

FIZICARI NAUCNI SKUP 2013У периоду од 1. до 3. фебруара 2013. године општина Алексинац биће домаћин Регионалног симпозијума професора физике средњих школа.

На симпозијуму су планирана пленарна предавања, постер секција, округли сто и постер ученичких презентација.

Свечано отварање и прво предавање биће одржано у сали Скупштине општине Алексинац, док ће остала предавања бити организована у Мултимедијалној сали Алексиначке гимназије.

Организатори Симпозијума су Активфизичара средњих школа из Алексинца, Пољопривредна школа „Шуматовац“ у Алексинцу, а у партнерству са Друштвом физичара Ниш. Главни покровитељ је Скупштина Општине Алексинац.

Штампа

Прва седница већа у овој години

VECE 2013 01Чланови Општинског Већа одржали су своју прву седницу у овој години. На дневном реду нашло се 15 тачака.

Већници општине Алексинац најпре су разматрали, а потом и усвојили Програм коришћења средстава буџетског Фонда за развој пољопривреде општине Алексинац за 2013. годину, којим се утврђује намена и начин коришћења средстава у циљу унапређења пољопривреде на подручју наше општине. Средства за реализацију Програма Фонда обезбеђена су буџетом општине Алексинац за 2013. годину и износе 18.000.000,00 дин.